Στα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει σε συνέδριο του Economist-Συνάντηση με Zoran Zaev

Στα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει σε συνέδριο του Economist-Συνάντηση με Zoran Zaev

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στα Σκόπια, προκειμένου να συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει το περιοδικό Economist: «Western Balkan Summit – Reinforcing the momentum for European Integration». (Σύνοδος Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων- Ενίσχυση της δυναμικής για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα το απόγευμα στις 18.00, ο  Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev.

Την Τρίτη το πρωί, στις 10:00, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην ημερίδα, σε συνεδρία με θέμα «Τα επόμενα βήματα προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τα Δυτικά Βαλκάνια- Πώς διαμορφώνεται το Βαλκανικό Τοπίο μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών», με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev και του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει τη σημασία που είχε η Συμφωνία, για τη σταθερότητα στην περιοχή και την αναζωογόνηση της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων. Παράλληλα, όπως προσθέτουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, θα υπογραμμίσει την αξία που έχει η συνέχιση της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας στα Βαλκάνια και η προώθηση των σχέσεων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, για την περιοχή και την Ευρώπη./ibna