Ο… καλός βαθμός του ΔΝΤ στον Μητσοτάκη και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο… καλός βαθμός του ΔΝΤ στον Μητσοτάκη και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Θετικό βαθμό βάζει το ΔΝΤ στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη το οποίο σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα τονίζει πως οι μεταρρυθμίσεις της Ν.Δ. στην εργασία στο ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και η προσήλωση στην ανάπτυξη και τις αποκρατικοποιήσεις είναι στην σωστή κατεύθυνση. Σύμφωνα με το Ταμείο η ανάπτυξη για το 2019 θα κινηθεί στο 2%.

Μεταξύ άλλων στηρίζοντας την μείωση των δημοσιονομικών στόχων, δηλαδή του πρωτογενούς πλεονάσματος, το ΔΝΤ επαναφέρει ζητήματα όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου, η απελευθέρωση των απολύσεων, την μείωση των συντάξεων μέσα από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς αλλά και την κατάργηση της “13ης σύνταξης” που θεσμοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο η έκθεση του ΔΝΤ προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. “Σε σημερινή του ανακοίνωση, το ταμείο συγχαίρει την κυβέρνηση της ΝΔ για το ξήλωμα του πλέγματος προστασίας της εργασίας, την απορρύθμιση του οικονομικού περιβάλλοντος και την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος , λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι “λογικό να υπάρχουν τέτοιες αβροφροσύνες μεταξύ ΔΝΤ-ΝΔ”.

“Το ΔΝΤ συγχαίρει και στηρίζει την κυβέρνηση για τις επιλογές της στα εργασιακά. Και για να μην ξεχνιέται, της θυμίζει να κόψει συντάξεις και αφορολόγητο. Κάτι σαν η φωνή της συνείδησής της”, δήλωσε η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου./ibna