Τούρκος Υπ. Ενέργειας: «Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο»

Τούρκος Υπ. Ενέργειας: «Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο»

Τη συνέχιση των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Fatih Donmez. Στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Tούρκος υπουργός ισχυρίστηκε πως «η ελληνοκυπριακή διοίκηση (Κυπριακή Δημοκρατία) συμπεριφέρεται σαν  ο  μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού. Έτσι κι εμείς θα συνεχίσουμε τη δράση μας  στη δική μας υφαλοκρηπίδα και στις περιοχές που έχει αδειοδοτήσει η ‘ΤΔΒΚ’».

Ο ίδιος ανέφερε πως τα γεωτρύπανα θα συνεχίσουν τη δραστηριότητα στην περιοχή γύρω από την Κύπρο χωρίς όμως να διευκρινίζει το πού θα κατευθυνθεί το Yavuz το οποίο  πριν από λίγες ημέρες αποχώρησε από την Κυπριακή ΑΟΖ .

«Το γεωτρύπανο μας, το Yavuz έχει ολοκληρώσει τη γεώτρησή του στην Καρπασία, και αυτή τη στιγμή είναι στην Μερσίνα και ετοιμάζεται για την επόμενη γεώτρηση του.  Το Fatih συνεχίζει την δραστηριότητα του στο σημείο που έχουμε αποκαλέσει Guzelyurt (Μόρφου). Εμείς είμαστε υπέρ της δίκαιης κατανομής των υδρογονανθράκων και έχουμε αναφέρει πως ως εγγυήτρια δύναμη μπορούμε να συμβάλλουμε στη διαδικασία αυτή»./ibna