Η CEC και τα όργανα ασφαλείας έτοιμα για εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο

Η CEC και τα όργανα ασφαλείας έτοιμα για εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή συνάντηση με αντιπροσώπους της Αστυνομίας, της Εισαγγελίας, της Ομάδας Καταγγελιών και Εφέσεων (ECAP) και του Δικαστικού Συμβουλίου του Κοσσυφοπεδίου (KJC) για να συζητήσει θέματα ασφαλείας για την προεκλογική εκστρατεία που ξεκίνησε σήμερα και για την ημέρα των εκλογών στις 6 Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής της γραμματείας της CEC, Enis Halimi, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την προετοιμασία των εκλογών, λέγοντας ότι μια δημοκρατική εκλογική διαδικασία θα τιμήσει την κοινωνία.

Επίσης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι για τις πρόωρες εκλογές. Ο Afrim Ahmeti δήλωσε ότι με βάση τους ισχύοντες νόμους και ένα μνημόνιο συμφωνίας που υπογράφηκε με άλλα θεσμικά όργανα, η αστυνομία είναι έτοιμη για την προεκλογική εκστρατεία και για την ημέρα των εκλογών.

Η Laura Pula από την κρατική εισαγγελική αρχή ενθάρρυνε τους πολίτες να αναφέρουν τυχόν παρατυπίες κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας προσθέτοντας ότι η Εισαγγελία έχει δεσμευτεί να προστατεύει την ψήφο κάθε πολίτη. Ο Gyletene Sylejmani από το ECAP ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν λάβει 86 καταγγελίες για εικαζόμενες παρατυπίες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τις εκλογές.

Στη συνάντηση ήταν επίσης και η Fatime Dermaku από το KJC, η οποία δήλωσε ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις εκλογές αυτές με τη συμμετοχή δεκαπέντε δικαστών να υπηρετούν την ημέρα των εκλογών./ibna