Κοσσυφοπέδιο: «Πρεμιέρα» για την προεκλογική εκστρατεία

Κοσσυφοπέδιο: «Πρεμιέρα» για την προεκλογική εκστρατεία

Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία για τις γενικές εκλογές του Οκτωβρίου στο Κοσσυφοπέδιο και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Οι εκλογές στη χώρα θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου.

Τα πολιτικά κόμματα ξεκίνησαν την Πέμπτη παρουσιάζοντας τα προγράμματα και τους υποψηφίους τους, καθώς η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν ρυθμιστεί τα πάντα για την εκστρατεία και ότι οι πρόωρες εκλογές διεξάγονται χωρίς προβλήματα.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) έχει πιστοποιήσει σε αυτές τις εκλογές 25 πολιτικές οντότητες.

Η CEC έχει στον κεντρικό εκλογικό της κατάλογο περίπου δύο εκατομμύρια επιλέξιμους ψηφοφόρους, αλλά όπως και στις προηγούμενες εκλογές, οι αριθμοί φαίνεται να είναι υψηλοί. Η CEC ανακοίνωσε ότι έχουν απομακρύνει 46.000 άτομα από τον εκλογικό κατάλογο είτε επειδή αποποιήθηκαν την ιθαγένεια του Κοσσυφοπεδίου, είτε επειδή κάποιοι από τους εκλογικούς καταλόγους δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Το Κοσσυφοπέδιο πρόκειται να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές μετά την παραίτηση του Ramush Haradinaj από τη θέση του πρωθυπουργού τον Ιούλιο, μετά την πρόσκληση των εισαγγελέων με έδρα τη Χάγη για να διερωτηθεί για το ρόλο του ως αρχηγού του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου στον πόλεμο./Ibna