Ο Αλ. Τσίπρας δίνει το σήμα για την εκκίνηση του μετασχηματισμού

Ο Αλ. Τσίπρας δίνει το σήμα για την εκκίνηση του μετασχηματισμού

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα ξεκινήσει αύριο στις 1.30 το μεσημέρι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα εγκρίνει την πολιτική διακήρυξη του κόμματος που θα αποτελέσει την αφετηρία στην διαδικασία ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού.

Το σύνθημα για την εκκίνηση της καμπάνιας αναμένεται να δοθεί από τον πρώην πρωθυπουργό το βράδυ της Κυριακής στο φεστιβάλ “Σπούτνικ” της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει αύριο.. Ο Αλ. Τσίπρας θα απευθύνει εκ νέου κάλεσμα στους αριστερούς και στους προοδευτικούς πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθούν στις τάξεις του κόμματος προκειμένου αυτό “να ανταποκρίνεται στο 32% και όχι στο 4%”, όπως έλεγε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος μετά την συνεδρίαση της σημερινής Πολιτικής Γραμματείας.

Παράλληλα το βάρος θα δοθεί στην ηλεκτρονική-διαδικτυακή παρουσία του κόμματος με την πλατφόρμα E-SYRIZA αλλά και στην καμπάνια σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζεται σειρά ομιλιών και εκδηλώσεων με την παρουσία του Αλ. Τσίπρα και άλλων κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας από τους στόχους στα πλαίσια της διεύρυνσης του κόμματος είναι η ενίσχυση του οικολογικού χαρακτήρα. Αυτό θα αποτυπωθεί στο πλαίσιο της πολιτικής διακήρυξης όπου θα δοθεί μεγάλο βάρος στις πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης ενώ υπάρχουν εισηγήσεις αυτό να εκφραστεί με προσθήκη στο όνομα του κόμματος όπως “ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Συμμαχία” ή “Πράσινη Αριστερά”.

Ωστόσο δεν λείπουν οι εσωκομματικές αντιδράσεις με την αριστερή πτέρυγα των “53+” να εκφράζει προβληματισμούς ως προς τον τρόπο της διεύρυνσης. “Δεν θα πρέπει να είναι μόνο προς το κέντρο αλλά και προς τα αριστερά”, ανέφερε ηγετικό στέλεχος της τάσης ενώ υπάρχει διαφωνία και σε σχέση με τις εισηγήσεις για αλλαγές στο όνομα του κόμματος, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ισχυρό Brandname με σαφές αριστερό αποτύπωμα. Παράλληλα εκφράζονται ανησυχίες για απώλεια της αριστερής ταυτότητας./ibna