Συνέντευξη Β. Pacolli : Η συμβολή Μητσοτάκη μπορεί να αποβεί καλή για μάς

Συνέντευξη Β. Pacolli : Η συμβολή Μητσοτάκη μπορεί να αποβεί καλή για μάς

Στο περιθώριο της 74 Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci, ο Υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου Behgjet Pacolli μίλησε αποκλειστικά στο ΙΒΝΑ για τις προοπτικές των σχέσεων του Κοσσυφοπεδίου με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Κύριε Υπουργέ, πώς ήταν η πρώτη συνάντηση του προέδρου Hashim Thaci με τον νέο Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη;

Είχαμε μια φανταστική συνάντηση μαζί του. Έμεινα έκπληκτος από την προσωπικότητά του. Είναι πολύ χαρισματικός και πολύ δυναμικός άνθρωπος. Ήμουν πολύ χαρούμενος που ήμουν εκεί και το να γνωρίζω ότι τελικά έχουμε ένα καλό άτομο, έναν καλό πρωθυπουργό, ένα πρόσωπο που είναι γεμάτο δυναμισμό και απόλυτο σεβασμό προς τους άλλους. Πιστεύω ότι έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή για την Ελλάδα.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε ανάπτυξη στις σχέσεις του Κοσσυφοπεδίου και της Ελλάδας;

Πιστεύω πως ναι, γιατί κάποιος όπως ο νέος Πρωθυπουργός Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Είναι πολύ θετικός, εποικοδομητικός και γνωρίζει ότι η φιλία είναι κάτι πολύ σημαντικό σήμερα. Πιστεύω ότι μαζί του θα έχουμε δεσμούς.

Ζητήσατε από τον κ. Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις με τη Σερβία;

Φυσικά, ναι, αυτό ήταν ένα κύριο θέμα και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συμβολή του μπορεί να αποβεί πολύ καλή για εμάς./ibna