Να στριμώξει την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Να στριμώξει την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς την κυβέρνηση για το εάν τηρείται η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόκειται να επικεντρωθεί στη καθυστέρηση υλοποίησης συγκεκριμένων σημείων όπως τα εμπορικά σήματα και τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εξάλλου στον ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνουν ευκαιρία να επισημάνουν την αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας, από την αντιπολιτευτική πολεμική κριτική στην Συμφωνία που υπήρξε προεκλογική “σημαία” του Κ. Μητσοτάκη στις δηλώσεις για την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης ακόμα και “τιμής” στην Συμφωνία από τα κυβερνητικά πλέον στελέχη της δεξιάς παράταξης. Κάτι που έχει προκαλέσει την σφοδρή ενόχληση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που εμφανίζεται ως η εσωκομματική αντιπολίτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ την πρώτη του επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία συζητούν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό ο Αλ. Τσίπρας να βρεθεί στα Σκόπια την 1η Οκτωβρίου στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργανώνει ο Economist για τα Δυτικά Βαλκάνια με θέμα: “Ενίσχυση της δυναμικής για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση”.

Μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται η συμμετοχή κάτι που αναμένεται να καταλήξει τις επόμενες ημέρες. Στο συνέδριο θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Ζόραν Ζάεφ, ο Μπουγιάρ Οσμάνι, ο Μάρτιν Σούλτς, ο Γκι Βέρχοφστατ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης, εκπρόσωποι επενδυτικών ομίλων, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ανασυγκρότησης και ανάπτυξης κ.α./ibna