«Κλονίζεται» το δικαστικό σώμα του Μαυροβουνίου

«Κλονίζεται» το δικαστικό σώμα του Μαυροβουνίου

Ο Γραμματέας του ανώτατου κρατικού εισαγγελέα του Μαυροβουνίου (VDT), Nenad Vujošević, συνελήφθη λίγο μετά τις 9:30 σήμερα στο αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

O Vujošević είναι ύποπτος ότι είναι μέλος μιας εγκληματικής ομάδας υπό την ηγεσία του προέδρου του Ομίλου Atlas Duško Knežević.

Σε τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσιεύθηκαν, ο Vujošević δήλωσε στον Knežević ότι δωροδόκησε τον κύριο εισαγγελέαIvica Stanković, ο οποίος αργότερα το αρνήθηκε.

Ο Knežević πραγματοποίησε πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον γραμματέα του ανώτατου κρατικού εισαγγελέα Nenad Vujošević, ο οποίος μεταξύ άλλων επιβεβαιώνει ότι έφερε τα χρήματα που έστειλε ο Duško Knežević στον Ivica Stanković.

Μετά από αυτό το σκάνδαλο, η ανώτατη κρατική εισαγγελία διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου. Ο Stanković απευθύνθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά αμέσως μετά τη δήλωσή του, άφησε την αίθουσα Τύπου λόγω υποτιθέμενων υποχρεώσεών του.

«Η εισαγγελία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το έγκλημα, τόσο εντός όσο και εκτός», δήλωσε ο Stanković και έφυγε από την αίθουσα Τύπου.

Μετά την πρώτη καταγραφή στην οποία ο εισαγγελέας Nenad Vujošević μιλά για την παράδοση χρημάτων στον Stanković, δημοσιοποιήθηκε μια άλλη ηχογράφηση με τη φωνή του Vujošević, στην οποία ενημερώνει τον Knežević ότι μίλησε με τον Ειδικό Εισαγγελέα Milivoj Katnić.

Είχε προηγουμένως μιλήσει με τον Ivica Stanković στο Igalo κατόπιν αιτήματος του Knežević, μεταφέροντάς του το μήνυμα του Knežević ότι θα ανακοινώσει ότι τον δωροδόκησε εάν δεν απελευθέρωσει τον Dejan Sekulić από επιμέλεια.

Ο Vujošević έφυγε από το Μαυροβούνιο την περασμένη Παρασκευή δύο ημέρες πριν από την κυκλοφορία της πρώτης ηχογράφησης.

Σε συνέντευξή του, ο Duško Knežević είπε ότι με τη δωροδοκία των εισαγγελέων, επέτρεψε την αποδέσμευση μέρους των δεσμευμένων χρημάτων ξένων πελατών στην Atlas και την IBM Bank. Ανακοίνωσε επίσης νέα βίντεο όπου γίνεται αναφορά στον γιο του Ivica Stanković.

Ο Knežević τόνισε ότι η Εισαγγελία πρέπει να διερευνήσει τον Γενικό Εισαγγελέα./ibna