Προβάδισμα 13,5 μονάδων δίνει η τελευταία δημοσκόπηση στη Νέα Δημοκρατία

Προβάδισμα 13,5 μονάδων δίνει η τελευταία δημοσκόπηση στη Νέα Δημοκρατία

Μια δημοσκόπηση δημοσκόπηση της Pulse για τον SKAI, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη το βράδυ, δίνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται 13,5 μονάδες του SYRIZA. Αυτή ήταν η πρώτη έρευνα που δημοσίευσε η εν λόγω εταιρία ερευνών από τότε που η Νέα Δημοκρατία κέρδισε εθνικές εκλογές του Ιουλίου.

Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα φέρεται να παίρνει 39,5%, με τον SYRIZA να ακολουθεί στο 26%. Στην τρίτη θέση το Κίνημα για την Αλλαγή είναι το 6%, ακολουθούμενο από το Κομμουνιστικό Κόμμα στο 4,5%, στο DiEM25 στο 4% και στο Κόμμα της Ελληνικής Λύσης στο 3%, στο όριο εισόδου στο κοινοβούλιο.

Η έρευνα είναι ενθαρρυντική για την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς το 28% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κυβέρνηση πάει “καλύτερα από το αναμενόμενο” και το 30% πιστεύει ότι αποδίδει “καλά” και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Από την άλλη πλευρά, το 21% δήλωσε ότι η κυβέρνηση τα πάει “όσο άσχημα αναμένονταν”, ενώ το 9% θεωρεί ότι πάει “χειρότερα από ό, τι αναμενόταν”.

Επιπλέον, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με την κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα, το 64% πιστεύει ότι είναι προς τη “σωστή κατεύθυνση”, ενώ το 29% πιστεύει ότι η Ελλάδα κινείται προς “λάθος κατεύθυνση” υπό την τρέχουσα κυβέρνηση.

Η έρευνα περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με την οικονομία. Συνολικά το 64% των ερωτηθέντων εξέφρασε ικανοποίηση για τα μέτρα που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ το 32% είχε αρνητική άποψη για τις πολιτικές που ανακοινώθηκαν.

Τέλος, στην ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι είναι πιο κατάλληλος για το ρόλο του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε 44% – σε σύγκριση με 37% σε προηγούμενη δημοσκόπηση – με τον Αλέξη Τσίπρα στο 27%, από 31% που ήταν πριν. Το 23% δήλωσε ότι “κανείς” δεν είναι κατάλληλος./ibna