Συνελήφθη ο ηγέτης του «Αληθινού Μαυροβουνίου»

Συνελήφθη ο ηγέτης του «Αληθινού Μαυροβουνίου»

Ο Marko Milačić, ηγέτης του κόμματος True Montenegro (Αληθινό Μαυροβούνιο), συνελήφθη την Τετάρτη στην Ποντγκόριτσα μαζί με μερικά άλλα μέλη του κόμματός του.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, ο Milačić και οι σύντροφοί του «παραβίασαν τη δημόσια τάξη» και «δεν υπάκουσαν τις εντολές της αστυνομίας».

Ο ίδιος και άλλα μέλη του κόμματος είχαν την πρόθεση να πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου μπροστά στην Ανώτατη Εισαγγελία του Μαυροβουνίου. Το όχημα, με τον εξοπλισμό για τη συνέντευξη Τύπου, ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία στην οδό Ποντγκόριτσα. Ο Milačić δήλωσε ότι η αστυνομία δεν είχε το δικαίωμα να σταματήσει το αυτοκίνητο και να εμποδίσει τη διεξαγωγή της συνέντευξης Τύπου. Αναρριχήθηκε στην οροφή του αυτοκινήτου και προσπάθησε να πραγματοποιήσει την ομιλία που ήθελε να κάνει μπροστά στο κτήριο της Ανώτατης Εισαγγελίας.

Όμως, οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν από την οροφή του οχήματος με τη βία.

«Σήμερα, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο με οδηγό τον R. J. για έλεγχο, αλλά ο οδηγός δεν επέτρεψε στους αξιωματικούς να ελέγξουν τα πράγματα που υπήρχαν μέσα στο όχημα. Ως αποτέλεσμα, ο R. J. μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

«Αστυνομικοί κάλεσαν τη σχετική υπηρεσία να απομακρύνουν το αυτοκίνητο από το δρόμο, αλλά ο Μ. Μ. τους εμπόδισε να και αναρριχήθηκε στην οροφή του οχήματος. Οι αξιωματικοί τον προειδοποίησαν και στη συνέχεια τον διέταξαν να σταματήσει και να επιτρέψει στην υπηρεσία να κάνει τη δουλειά της, αλλά ο Μ. Μ. συνέχισε με την παραβίαση της δημόσιας τάξης και της ειρήνης. Παρείχε ενεργή αντίσταση, και ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί έφεραν τον Μ. Μ. στο αστυνομικό τμήμα με χρήση καταναγκαστικών μέσων», ανακοίνωσε το αστυνομικό τμήμα του Μαυροβουνίου.

Στην ανακοίνωση του Αληθινού Μαυροβουνίου σχετικά με την εκδήλωση, ειπώθηκε ότι «κατά τη διάρκεια μιας παράνομης και βίαιης αστυνομικής επιχείρησης, ο Πρόεδρος του κόμματος, Marko Milačić, τραυματίστηκε στον αντίχειρα του αριστερού χεριού, ενώ αποκόμισε και γρατζουνιές στην περιοχή των χεριών και της πλάτης του».

Επιπλέον, το κόμμα ζητεί να απελευθερωθεί αμέσως ο Milačić και άλλα μέλη του κόμματος για την ελευθερία.

Άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν επίσης την απελευθέρωση του Milačić και άλλων, αναφέροντας πως η αστυνομική δράση ήταν «καταστολή» και «επίδειξη εξουσίας».

Ο Milačić είναι ένας από τους ενεργούς ηγέτες της αντιπολίτευσης που συχνά πραγματοποιεί σόου στους δρόμους. Πριν από λίγους μήνες, έκαψε τη σημαία του ΝΑΤΟ στην Ποντγκόριτσα./ibna