Η Τουρκία παρουσίασε το μη επανδρωμένο επιθετικό αεροσκάφος Αkinci

Η Τουρκία παρουσίασε το μη επανδρωμένο επιθετικό αεροσκάφος Αkinci

Η Τουρκία κατασκεύασε μη επανδρωμένο επιθετικό αεροσκάφος με το όνομα Aκιντζί (Αkinci) το οποίο θα ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις εντός του ερχόμενου Οκτωβρίου!

Την αποκάλυψη αυτή την έκανε ο πρόεδρος της εταιρείας Bayraktar, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο ίδιος είναι  γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς έχει παντρευτεί την κόρη του τούρκου προέδρου Σουμεγιέ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης αεροαδιαστημικής τεχνολογίας  Teknofest, ο Μπαϊρακτάρ  ανακοίνωσε πως το επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι έτοιμο.

Ο ίδιος υποστήριξε πως «δεν θα είναι ένα αεροσκάφος για την καταπολέμηση των τρομοκρατών αλλά για να χτυπά στόχους  στρατηγικής σημασίας. Όλα τα συστήματα του είναι εγχώρια. Πύραυλοι αέρος-άερος, αέρος-εδάφους, ραντάρ εντοπισμού στόχων. Με την λειτουργία τους θα ελαφρύνουμε το βάρος του έργου των μαχητικών διότι το Μπαϊρακτάρ θα μπορεί να προσεγγίζει  πιο επικίνδυνες περιοχές. Από απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων θα μπορεί να εντοπίζει  τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων και θα έχει τη δυνατότητα να τα στοχεύει για να «τυφλώνει» τα αντιαεροπορικά συστήματα».

Οι κατασκευαστές του μη επανδρωμένου επιθετικού αεροσκάφους υποστηρίζουν πως μετά τις δοκιμές που θα γίνουν το Μπαϊρακτάρ θα μπορεί να ενταχθεί στο οπλοστάσιο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στα τέλη 2020./ibna