ΣΥΡΙΖΑ για δικογραφία Novartis: Απόπειρα παρέμβασης στη δικαιοσύνη και αποπροσανατολισμός

ΣΥΡΙΖΑ για δικογραφία Novartis: Απόπειρα παρέμβασης στη δικαιοσύνη και αποπροσανατολισμός

Υποκρισία και προσπάθεια χειραγώγησης του κοινοβουλίου και της δικαιοσύνης καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μετά την διαβίβαση στην βουλή της δικογραφίας της Novartis. Η υπόθεση ξαναπήρε τον δρόμο προς το κοινοβούλιο μετά τις μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του πρώην υπουργού οικονομικών Β. Βενιζέλου.

Προσφεύγοντας κατά εισαγγελικών λειτουργών, μιλούν για σκευωρία της προηγούμενης κυβέρνησης κατά των πολιτικών της αντιπάλων βάζοντας στο κάδρο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο τον οποίο χαρακτηρίζουν “Ρασπούτιν”.

Σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου η κυβερνητική πλειοψηφία εισηγείται την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί τον Κ. Μητσοτάκη για “δειλία” καθώς όπως εκτιμούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, από την στιγμή που κατονομάζεται και ο πρώην πρωθυπουργός, θα έπρεπε η προανακριτική να συμπεριλαμβάνει και τον Αλ. Τσίπρα.

Γνωρίζουν εξάλλου στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τυχόν στοχοποίηση του Αλ. Τσίπρα, αφενός θα κατέρρεε καθώς δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία, αφετέρου θα ενίσχυε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες βάρυνε την τελική απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να αφήσει έξω από το πλάνο τον πρώην πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον αντίποδα ήταν η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος φέρεται να ζητούσε την σύσταση προανακριτικής και για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. “Φοβάται τον εσωκομματικό του αντίπαλο”, σχολιάζουν για τον Κ. Μητσοτάκη από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ίδια στιγμή η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι την ίδια ώρα κατόπιν αιτήματος της εισαγγελέως διαφθοράς εκκρεμεί το αίτημα για άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, πρώην υπουργού υγείας, ο οποίος σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα πρόκειται να διωχθεί για το κακούργημα της δωροληψίας. Στο πόρισμα αυτό περιγράφονται οι ευνοϊκές για τη Novartis υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του Α. Λοβέρδου.

Η Ο. Γεροβασίλη κατηγορεί τη Ν.Δ. για “προφανή και απαράδεκτο αντιπερισπασμό αλλά και μια ευθεία και προκλητική απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη”. “Ένα σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο. Διότι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του συνεχίζουν τις μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη του”, αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι καταρρέει το αφήγημα της σκευωρίας./ibna