Βουλγαρία: Πιέζει ο χρόνος για τον Turkish Stream

Βουλγαρία: Πιέζει ο χρόνος για τον Turkish Stream

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται – ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει- η βουλγαρική πλευρά προκειμένου να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, παρά τις μέχρι σήμερα καθυστερήσεις, που έχουν τεθεί και αφορούν στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.

Στις αρχές της επόμενης χρονιάς το αργότερο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του τμήματος του αγωγού Turkish Stream επί βουλγαρικού εδάφους, του επονομαζόμενου Balkan Stream, σύμφωνα με τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, Denis Manturov.

Ειδικότερα, ο ίδιος επεσήμανε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ότι η Βουλγαρία «έχει αναλάβει και οφείλει να διασφαλίσει την κατασκευή του έργου από το ύψος των συνόρων Τουρκίας-Βουλγαρίας μέχρι τα σύνορα της Βουλγαρίας με την Σερβία και αυτό έως την 1η Ιανουαρίου του 2020».

«Βασιζόμαστε στο χρονοδιάγραμμα της βουλγαρικής πλευράς προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ολοκλήρωση του αγωγού μέχρι την 1 Ιανουαρίου ούτως ώστε να ξεκινήσει η προμήθεια ποσοτήτων φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Turkish Stream» κατέληξε ο Denis Manturov.

Σημειώνεται ότι η έναρξη της λειτουργίας του εν λόγω αγωγού στην Σερβία έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός Turkish Stream θα έχει δύο διακλαδώσεις, η πρώτη θα τροφοδοτήσει την εγχώρια αγορά της Τουρκίας και η δεύτερη προορίζεται για την τροφοδοσία σε φυσικό αέριο των χωρών της ΝΑ Ευρώπης./ibna