Το ALDE έμεινε χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα και στη Βουλή

Το ALDE έμεινε χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα και στη Βουλή

Μετά την απόφαση διαγραφής από το ALDE, των τριών βουλευτών (Κούκσα, Νίτσα και Γκαβριλέσκου) οι οποίοι αποδέχθηκαν κυβερνητικά αξιώματα που τους πρότεινε η προθυπουργος Β. Νταντσίλα (PSD), άλλοι δύο βουλευτές (Μπαϊσάνου και Κούπα) παραιτήθηκαν από την ΚΟ του ALDE στη Βουλή και ανακοίνωσαν ότι ανεξαρτητοποιούνται.

Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι μια ΚΟ πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 10 βουλευτές οι οποίοι, στις εκλογές, ήταν υποψήφοιοι στις λίστες του ιδίου κόμματος. Αυτή τη στιγμή, από τους 19 βουλευτές του ALDE, 5 έχουν προσχωρήσει σε αυτό από άλλα κόμματα, οπότε μετά την απώλεια και των 5 προαναφερθέντων, ο Καλίν Ποπέσκου Ταριτσεάνου μένει χωρίς ΚΟ στη Βουλή.

Ίδια είναι η κατάσταση και στη Γερουσία, όπου το ALDE έμεινε χωρίς ΚΟ μετά την επικύρωση από το Εκτελεστικό Πολιτικό Γραφείο, την Παρασκευή, της αποπομπής του Τ. Μελεσκάνου. Επιπλέον δε, όπως μετέδωσε το MEDIAFAX επικαλούμενο πολιτικές πηγές, ο πρώην επικεφαλής της ΚΟ του ALDE στη Γερουσία, Ντανιέλ Ζαμφίρ, θα ενταχθεί στην ΚΟ του PSD στη Γερουσία προκειμένου να μη χάσει τη θέση του στην Επιτροπή Οικονομικών, όμως παραμένει μέλος του ALDE.(!)

Το πρακτορείο μετέδωσε επίσης ότι οι Μπαϊσάνου, Γκαβριλέσκου, Κούπα και Μελεσκάνου θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης αποπομπής του από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα./ibna