Η Βόρεια Μακεδονία έχει κάνει αυτό της αναλογεί, τώρα είναι η σειρά των ηγετών της ΕΕ

Η Βόρεια Μακεδονία έχει κάνει αυτό της αναλογεί, τώρα είναι η σειρά των ηγετών της ΕΕ

«Η χώρα σας έχει κάνει τα πάντα. Γι ‘αυτό ήρθα στη Βόρεια Μακεδονία και από τα Σκόπια θα ήθελα να καλέσω τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, καθώς η Βόρεια Μακεδονία έχει κάνει αυτό που της αναλογεί», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk κατά τη σημερινή επίσκεψη στα Σκόπια και μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Zoran Zaev.

Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία στις Βρυξέλλες για την πολιτική δέσμευση για το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο Tusk υπογράμμισε ότι γνωρίζει ότι η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Zoran Zaev είναι σταθερή και συνεπής στο κράτος δικαίου και στην καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και στη συνέχιση των εργασιών της Ειδικής Εισαγγελίας.

Ο Πρωθυπουργός Zaev δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Tusk για τη δέσμευση των θεσμικών οργάνων να βρουν λύση στο νόμο για την Ειδική Εισαγγελία και άλλες προτεραιότητες.

«Μετά από δέκα θετικές συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες μας είναι ότι το Συμβούλιο της ΕΕ στις 15 Οκτωβρίου και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 και 18 Οκτωβρίου θα εγκρίνει την απόφαση να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις», δήλωσε ο Zaev.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Σκόπια, ο Tusk συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο Stevo Pendarovski./ibna