Ο Iohannis απέρριψε εκ νέου τον διορισμό των νέων υπουργών της Dancila

Ο Iohannis απέρριψε εκ νέου τον διορισμό των νέων υπουργών της Dancila

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis απέρριψε χθες, και το τρίτο αίτημα της Πρωθυπουργού Viorica Dancila για τον διορισμό υπουργών και ανέπεμψε εκ νέου την Πρωθυπουργό στο Κοινοβούλιο για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, σύμφωνα με το Σύνταγμα, κατηγορώντας την ότι « φοβάται » να κάνει αυτό το βήμα.

Η Viorica Dancila, στο μεταξύ, ενώ είχε ανακοινώσει ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα, αποφάσισε να την αναβάλει για μετά την 18η Σεπτεμβρίου, όταν θα ανακοινωθεί η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε εναντίον του Προέδρου Klaus Iohannis επειδή δεν ενέκρινε τον διορισμό ορισμένων υπουργών. Η Πρωθυπουργός επιθυμεί επίσης, την αναβολή της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του PSD, που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη.

Η Viorica Dancila έκανε πολύ σύντομες δηλώσεις μετά τη νέα άρνηση του Klaus Iohannis, στις οποίες κατηγόρησε τον Πρόεδρο της χώρας και τον Πρόεδρο του ALDE Calin Popescu-Tariceanu ότι έχουν συνάψει  «συμμαχία υποκρισίας και καταστροφής»./ibna