Πολιτικοί στο Κοσσυφοπέδιο έρχονται στα χέρια μετά από έντονη συζήτηση στην τηλεόραση

Πολιτικοί στο Κοσσυφοπέδιο έρχονται στα χέρια μετά από έντονη συζήτηση στην τηλεόραση

Μια συζήτηση σχετικά με το τηλεοπτικό κανάλι T7 μεταξύ των υποψηφίων δύο κομμάτων στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Κοσσυφοπεδίου στις 8 Οκτωβρίου, κλιμακώθηκε σε σωματική μάχη όταν ο Haki Abazi του Vetevendosje και ο Dardan Molliqaj του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) ήρθαν στ χέρια καθώς έφευγαν από το τηλεοπτικό στούντιο το βράδυ της Τετάρτης.

Η συζήτηση άναψε κατά τη διάρκεια της εκπομπής μεταξύ Molliqaj και Abazi και συνεχίστηκε καθώς οι δύο έφευγαν από την εκπομπή του T7 «Pressing», με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια. Ο Haki Abazi, ο οποίος προσχώρησε πρόσφατα στο Vetevendosje, δήλωσε ότι έφευγε από την αίθουσα του τηλεοπτικού καναλιού όταν ο Molliqaj τον επιτέθηκε.

Αλλά ο Molliqaj αρνήθηκε τη σωματική σύγκρουση, λέγοντας ότι τίποτα δεν συνέβη έξω από το στούντιο, προσθέτοντας ότι ήταν απλά μια έντονη συζήτηση που συνεχίστηκε και όταν οι δύο βγήκαν από το στούντιο. Το κίνημα Vetevendosje, το οποίο κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν στην αντιπολίτευση, αποκάλεσε τον Molliqaj «ληστή» και καταδίκασε την επίθεση εναντίον του μέλους του.

Ο Molliqaj ήταν ανώτερο μέλος του Vetevendosje, το οποίο το 2017 με μια ομάδα άλλων ακτιβιστών χώρισε το κίνημα και προσχώρησε στους Σοσιαλδημοκράτες. Αυτό δημιούργησε μια πικρή διαμάχη μεταξύ του Vetevendosje με επικεφαλής τον Albin Kurti και την πτέρυγα του Molliqaj, που αντανακλάται κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ότι ανέκρινε τους υπόπτους μετά την καταγγελία του Abazi. Ο οικοδεσπότης του «Pressing», Leonard Kerquki, ανέφερε στο Facebook αργά την Τετάρτη ότι οι φιλοξενούμενοι έφευγαν από την εκπομπή κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος για διαφημίσεις, και ενώ προετοίμαζαν για το δεύτερο μέρος του προγράμματος άκουσε θορύβους έξω από το στούντιο και είδε τον Haki Abazi να κείτεται στο πάτωμα.

«Έτρεξα στο διάδρομο και είδα τον κ. Dardan Molliqaj να μπαίνει στον ανελκυστήρα, συνοδευόμενος από τον Rexhep Hoti, ο οποίος ήταν επίσης μέρος της εκλογικής συζήτησης. Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Molliqaj ή τον Hoti. Δεν είχα καμία πιθανότητα να δω τι συνέβη επειδή το περιστατικό συνέβη έξω από το στούντιο. Ο Abazi μου είπε ότι του επιτέθηκε σωματικά ο Molliqaj και ο φίλος του», δήλωσε ο Kerquki.

Αυτό είναι το πρώτο σοβαρό περιστατικό στην πορεία του Κοσσυφοπεδίου προς τιε πρόωρες εκλογές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου./ibna