Έρευνα για την απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Λέρο

Έρευνα για την απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Λέρο

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Ελληνικές Αρχές καθώς όπως διαπιστώθηκε έλειπε βαρύς οπλισμός από αποθήκη του Ναυτικού Σταθμού στο νησί της Λέρου. Από νωρίς το πρωί στο νησί έχει σπεύσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα που διεξάγεται από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Παράλληλα έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπιστώθηκε πως έλειπε οπλισμός από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Δεν αποκλείεται το λάθος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φαίνεται έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός. Σημειώνεται ότι η αποθήκη ήταν σφραγισμένη και δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα ενώ εξετάζεται το γεγονός ο οπλισμός να έχει αφαιρεθεί, όχι την Δευτέρα, αλλά σε πρότερο χρόνο. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο του λάθους και για αυτό τον λόγο διενεργείται αναλυτική καταμέτρηση προκειμένου να υπάρξουν πιο ασφαλή συμπεράσματα./ibna