Στην Αθήνα ο Νίκος Αναστασιάδης

Στην Αθήνα ο Νίκος Αναστασιάδης

Συντονισμού συνέχεια με Ελλάδα, την ώρα που ο Τσαβούσογλου μπήκε στην Αμμόχωστο

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο το πρωί για την Αθήνα, όπου το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Της συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12μμ, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στην Αθήνα, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Δημητρίου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η επίσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται μέσα στα πλαίσια περαιτέρω συντονισμού Αθήνας-Λευκωσίας ενόψει και των συναντήσεων που αναμένεται να έχει τέλος του μήνα ο Κύπριος Πρόεδρος στα ΗΕ και με τον ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες. Εκεί θα φανεί και η συνέχεια της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει η Τζέιν Λουτ για σύναψη όρων αναφοράς, μετά και τις συναντήσεις που είχε στην Κύπρο.

Αυτά την ώρα που στα κατεχόμενα πέραν της εξαγγελίας για «προξενείο» της Τουρκίας, την οποία έκανε ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο τελευταίος αναμενόταν να επισκεφτεί και την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των προκλήσεων που άνοιξε με την παράνομη επίσκεψή του./ibna