ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στην ΔΕΘ: Ανάπτυξη δίχως κανόνες για λίγους και ισχυρούς

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στην ΔΕΘ: Ανάπτυξη δίχως κανόνες για λίγους και ισχυρούς

Με αιχμή την μη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία και την συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. “Μπορεί να τον ενοχλεί, αλλά κάποια στιγμή οφείλει να το συνειδητοποιήσει: η χώρα έχει βγει πλέον από τα μνημόνια χάρη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”, τονίζει το κόμμα της αριστεράς.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει πως ο έλληνας πρωθυπουργός παρέπεμψε ξανά την μείωση των πλεονασμάτων στο “αόριστο μέλλον” κατηγορώντας τον πως απέρριψε την μείωση στο 2.5% που είχε πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία “δεν ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης”.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι παραδέχτηκε την ακύρωση της κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και τις 10.500 προσλήψεις καθηγητών.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η “ανάπτυξη για όλους” που ήταν το κεντρικό σύνθημα του Κ. Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη, είναι “ανάπτυξη δίχως κανόνες για τους λίγους και τους ισχυρούς”.  “Η Ελλάδα που σχεδιάζει η Ν.Δ. είναι μια χώρα δίχως κανόνες που η θέληση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων είναι ο νόμος του κράτους”, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχολιάζουν ακόμα το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρυσι ως αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε επικρίνει σφοδρά τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ πλέον ως κυβέρνηση η Ν.Δ. κάνει λόγο για απαρέγκλιτη εφαρμογή της. “Δεν παραπέμπει στον φλογερό μακεδονομάχο που γνωρίσαμε η έμπρακτη αναγνώριση της ανάγκης για πιστή τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης Τσίπρας: Τρώνε από τα έτοιμα και σαρώνουν το κράτος

“Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής τρώει από τα έτοιμα που βρήκε και σαρώνει το κράτος ως λάφυρο”, σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις καταλήγοντας πως οι μνημονιακές πολιτικές είναι τελικά το κρυφό πρόγραμμα της Ν.Δ.  “Το 2012-15 το δικαιολόγησε με το Μνημόνιο, τώρα θέλει να το δικαιολογήσει με τα πλεονάσματα”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εκτίμησε μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σκεφτεί τις πρόωρες εκλογές επειδή θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα της πολιτικής του./ibna