Δημοσκόπηση: Ικανοποίηση από τους πολίτες για τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση: Ικανοποίηση από τους πολίτες για τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου στην Ελλάδα κυκλοφόρησε την Πέμπτη, με την πλειοψηφία να υποστηρίζει τις πολιτικές που εφαρμόζει η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων εμφανίζεται ικανοποιημένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για το διάστημα που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην εξουσία τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, το 76,4% δήλωσε ότι η μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας είναι “θετική”, με μόλις 2% να λέει ότι ήταν αρνητική, ενώ το 43,15% δήλωσε ότι η οικονομία είναι το πιο σημαντικό θέμα που πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση. Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου από το υπουργείο Παιδείας θεωρήθηκε θετική από το 66,15% των ερωτηθέντων.

Επιπλέον, το 53,2% δήλωσε ότι αισθάνονται “πιο αισιόδοξοι” για το μέλλον της χώρας, από τις εθνικές εκλογές και μετά, ενώ το 50,5% δήλωσε ότι ο Μητσοτάκης είναι πιο κατάλληλος για τον ρόλο του Πρωθυπουργού, με μόλις 20,75% να επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι με την απόδοση του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, το 45,5% δήλωσε ότι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι, ενώ το 29% δήλωσε ότι ήταν “λίγο”ικανοποιημένοι. Μόνο το 17,5% των ερωτηθέντων είχε θετική άποψη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με την προτίμηση κόμματος, η Νέα Δημοκρατία άνοιξε κι άλλο την ψαλίδα από το SYRIZA, στις 18 μονάδες, με το κεντροδεξιό κόμμα να συγκεντρώνει 41,9% έναντι 23,07% του κόμματος του Αλεξή Τσίπρα. Το Κίνημα για την Αλλαγή (KINAL) βρίσκεται στην τρίτη θέση με 5,37%, ακολουθούμενο από το Κομμουνιστικό Κόμμα στο 4,46%. Τα κόμματα της Ελληνικής Λύσης και του DiEM25 που εισήλθαν στην Βουλή για πρώτη φορά στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου εμφανίζονται λίγο κάτω από το όριο του 3%.

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι το δημοφιλέστερο μέλος του υπουργικού συμβουλίου, ακολουθούμενος από τον Υπουργό Ανάπτυξης Αντώνη Γεωργιάδη, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη./ibna