Ρουμανία: Προκαλεί τριγμούς στο ALDE η υποψηφιότητα Melescanu

Ρουμανία: Προκαλεί τριγμούς στο ALDE η υποψηφιότητα Melescanu

Η επιλογή της Πρωθυπουργού Viorica Dancila να υποστηρίξει για την θέση του Προέδρου της Γερουσίας τον πρώην ΥΠΕΞ και Αντιπρόεδρο του ALDE Teodor Melescanu, προκάλεσε έκτακτη συνάντηση της ηγεσίας του ALDE.

Ο Călin Popescu-Tăriceanu, συγκάλεσε την συνάντηση στο πλαίσιο της δυσαρέσκειας του κόμματος για τη συμμαχία με την Pro Romania και την υποστήριξη από το Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) για την θέση του Προέδρου της Γερουσίας στον Teodor Melescanu.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κεντρικού Πολιτικού Γραφείου του ALDE, μετά από την οποία, ο Călin Popescu-Tariceanu ανακοίνωσε ότι ο Ion Popa θα είναι υποψήφιος της ALDE για τη θέση του προέδρου της Γερουσίας. Το Προεδρείο αποφάσισε επίσης, να αποκλείσει από το ALDE οποιονδήποτε δέχεται, χωρίς τη συμφωνία ή την υποστήριξη του κόμματος, δημόσιες θέσεις στην κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο ή άλλα θεσμικά όργανα. Όσον αφορά τον ορισμό του Teodor Melescanu για την θέση του Προέδρου της Γερουσίας, ο  Călin Popescu-Tariceanu δήλωσε, ότι η στήριξη του PSD είχε ως στόχο να διασπάσει το ALDE, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του PSD, 15 γερουσιαστές και βουλευτές του ALDE ακολούθησαν τον Teodor Meeleşcanu. Είπε επίσης ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Teodor Meleşcanu θα πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου της Γερουσίας./ibna