Πέμπτη ημέρα επαφών Λουτ με ηγέτες για τους όρους αναφοράς

Πέμπτη ημέρα επαφών Λουτ με ηγέτες για τους όρους αναφοράς

Δεν σχολιάζει τα περί εμπλοκής ο Αναστασιάδης

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ συνεχίζει σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, τις επαφές της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, με στόχο τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς.

Αρχικά, η κ. Λουτ θα συναντηθεί με τον κ. Ακιντζί στις  9.30πμ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Τ/κ ηγέτη. Ακολούθως, η συνάντηση της αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχει οριστεί και θα πραγματοποιηθεί στις 11.30πμ.

Πάντως, προσερχόμενος το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλησε να σχολιάσει κατά πόσο υπάρχει εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς. Ερωτηθείς σχετικώς, ανέφερε ότι «δεν θα ήθελα να σχολιάσω ενόσω βρισκόμαστε σε διαβούλευση προκειμένου να επιτύχουμε αυτό που είναι η επιδίωξη μας: όρους αναφοράς που να επιτρέπουν την επανέναρξη ενός δημιουργικού διαλόγου».

Αυτό που είναι επιδίωξη μας είναι να διαμορφωθούν οι όροι αναφοράς που θα επιτρέψουν την επανέναρξη ενός δημιουργικού διαλόγου είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Ερωτηθείς πότε θα αναχωρήσει η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ από την Κύπρο, ο Πρόεδρος απάντησε ότι δεν γνωρίζει./ibna