Βόρεια Μακεδονία: Άκαρπη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για την Ειδική Εισαγγελία

Βόρεια Μακεδονία: Άκαρπη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για την Ειδική Εισαγγελία

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση εξακολουθούν να αδυνατούν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το νέο Νόμο για τη Δίωξη, ο οποίος ρυθμίζει επίσης τη μοίρα της Ειδικής Εισαγγελίας. Η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Zoran Zaev και του ηγέτη του VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski που είχε προγραμματιστεί τις τελευταίες ημέρες, ακυρώθηκε. Πηγές μέσα από τα κόμματα δήλωσαν ότι η συνάντηση απέτυχε επειδή δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Mickoski, σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο επίσημο προφίλ του στο Facebook, επανέλαβε την άποψή του ότι δεν προβλέπεται συμβιβασμός για τη δικαιοσύνη και ότι η κυβέρνηση βλέπει κρυφές προθέσεις σχετικά με το νόμο περί εισαγγελέων.

Από τη μεριά του, το κυβερνών κόμμα SDSM (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση) υπογράμμισε ότι το VMRO-DPMNE συνεχίζει να διακινδυνεύει η χώρα να μην λάβει ημερομηνία για έναρξη συνομιλιών με την Ε.Ε. Το κόμμα του Πρωθυπουργού κ. Zaev τόνισε επίσης ότι η αντιπολίτευση δεν θέλει να λειτουργήσει η Ειδική Εισαγγελία. Με το νέο νόμο περί Δίωξης, η Ειδική Εισαγγελία θα ενταχθεί στην Εισαγγελία για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά./ibna