Μαυροβούνιο: Το DPS καλεί την αντιπολίτευση να «πιάσει δουλειά»

Μαυροβούνιο: Το DPS καλεί την αντιπολίτευση να «πιάσει δουλειά»

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών (DPS) δήλωσε ότι ο τερματισμός του μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης είναι μια νίκη της κυβερνώσας πλειοψηφίας και κάλεσε τους Δημοκρατικούς να δείξουν μια υπεύθυνη στάση απέναντι στο έργο της Επιτροπής Εκλογικής Νομοθεσίας και τις ευθύνες που ανέλαβαν.

Το DPS επανέλαβε ότι μετά από πολυάριθμες εκκλήσεις της κυβερνώσας πλειοψηφίας, οι Δημοκρατικοί ανέθεσαν δύο μέλη στην επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε από το DPS με τους εταίρους του συνασπισμού.

«Θέλουμε να τους προσκαλέσουμε τώρα για μία υπεύθυνη στάση απέναντι στο έργο και να αναλάβουμε υποχρεώσεις» δήλωσε το DPS.

Προσθέτουν ότι το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί διέκοψαν το μποϊκοτάζ, «είναι αξιέπαινο», καθώς είναι μια πολύ πιο ώριμη κίνηση από την επίμονη άρνηση της πραγματικότητας.

«Η πολιτική ζωή στο Μαυροβούνιο λαμβάνει χώρα στα θεσμικά όργανα και το μποϊκοτάζ ήταν μια κακή τακτική που κόστισε σε αυτό το κόμμα ένα σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων», ανέφερε το δελτίο Τύπου.

Το κυβερνών κόμμα δήλωσε ότι κέρδισε υποχρεώνοντας την αντιπολίτευση να σταματήσει το μποϊκοτάζ.

Η αντίδραση των Δημοκρατικών προέκυψε από τον αντιπρόεδρο Momo Koprivica, ο οποίος δήλωσε ότι το δελτίο τύπου του DPS δείχνει σαφώς τις πρώτες συνέπειες, όπως το έθεσε, ενός ισχυρού πολιτικού σεισμού που κλονίζει τις τάξεις του μεγαλύτερου εκλογικού χειραγωγού στα Βαλκάνια.

Ο Koprivica τόνισε ότι η σημερινή Επιτροπή Εκλογικής Μεταρρύθμισης εδραιώνεται στα θεμέλια του Σχεδίου των Βρυξελλών, με την επιμονή των Δημοκρατικών και της διεθνούς κοινότητας.

«Η τρέχουσα επιτροπή δεν έχει καμία σχέση με την επιτροπή για τις “διακοσμητικές” αλλαγές σύμφωνα με το σχέδιο του Gvozdenovic, δεδομένου ότι οι Δημοκρατικοί δεν συμμετείχαν στην εν λόγω επιτροπή. Οι μοναδικοί της συμμετέχοντες ήταν το DPS και το DF και ήταν άλλη μια στη σειρά των μοντέλων που δημιουργήθηκαν για τη σταδιοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την αλλαγή της εκλογικής βούλησης των πολιτών», δήλωσε ο Koprivica./ibna