Παραμένει η Lute στην Κύπρο, εντατικές προσπάθειες για συνομολόγηση όρων αναφοράς

Παραμένει η Lute στην Κύπρο, εντατικές προσπάθειες για συνομολόγηση όρων αναφοράς

Νέο γύρο επαφών με τους δύο ηγέτες αναμένεται να έχει την Πέμπτη

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Νέο γύρο επαφών με τους δύο ηγέτες αναμένεται να έχει την Πέμπτη η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Jane Hole Lute, αφού ούτε και σήμερα έγινε κατορθωτό να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, ενώ οι προσπάθειες για τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς συνεχίζονται εντατικά. Φαίνεται ότι υπάρχει κάποια μικρή εμπλοκή στη διαδικασία συνομολόγησης των όρων και έτσι το έγγραφο στο οποίο θα περιλαμβάνονται αυτοί οι όροι δεν κατέστη δυνατό να οριστικοποιηθεί ούτε και σήμερα.

Η κ. Lute είδε την Τετάρτη διαδοχικά, για τέταρτη φορά τα τελευταία 24ωρα, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci. Αναμένεται ότι αύριο θα συνεχίσει τις συναντήσεις της με τους ηγέτες. Μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί ακόμη νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αλλά θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η αξιωματούχος των ΗΕ δεν θα αναχωρήσει από το νησί χωρίς τουλάχιστον να ενημερώσει την ε/κ πλευρά για τα διαμειφθέντα με τον κ. Akinci.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει απόψε προγραμματισμένη υποχρέωση στη Λεμεσό, στις 20.30 ενώ για αύριο, ο Πρόεδρος έχει κάποιες προγραμματισμένες συναντήσεις. Νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είχε δηλώσει ότι οι διεργασίες συνεχίζονται και ότι αν υπάρξει κάτι θα ανακοινωθεί.

Από τα κατεχόμενα μεταδόθηκε ότι οι συναντήσεις με την κ. Lute θα συνεχισθούν για λίγο ακόμα. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Barış Burcu είπε μετά τη σημερινή συνάντηση του Mustafa Akinci ότι η επόμενη συνάντηση με την κ. Lute θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθεί./ibna