Στη Brăila θα κατασκευαστεί γέφυρα πάνω από το Δούναβη μέχρι το 2023

Στη Brăila θα κατασκευαστεί γέφυρα πάνω από το Δούναβη μέχρι το 2023

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) θα επενδύσει περίπου 363 εκατομμύρια Ευρώ για την κατασκευή γέφυρας πάνω από τον Δούναβη στη Brăila, έως το 2023.

Το έργο στοχεύει επίσης, στην κατασκευή ενός δικτύου νέων οδικών αξόνων σε μήκος 23 χιλιομέτρων στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η σύμβαση του έργου που ανέρχεται στα 433 εκατομμύρια Ευρώ για την κατασκευή της γέφυρας στη Brăila υπεγράφη στις αρχές του 2018 και οι εργασίες ξεκίνησαν φέτος.

Η γέφυρα θα έχει μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων και έχει ως στόχο τη διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ της Βόρειας Ρουμανίας, της Tulcea, του Δέλτα του Δούναβη και το λιμάνι της Constanța. Ο Johannes Hahn, Επίτροπος αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση, θεωρεί ότι “αυτό το έργο που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής στην περιοχή, χάρη στους συντομότερους και ασφαλέστερους δρόμους. Χάρη στις απλούστερες οδικές συνδέσεις με τη Δημοκρατία της Μολδαβίας και την Ουκρανία, το έργο συνοχής θα συμβάλει επίσης, στην εντατικοποίηση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους γείτονές της./ibna