Στις 5 Σεπτεμβρίου οι υπογραφές για τον Turkish Stream

Στις 5 Σεπτεμβρίου οι υπογραφές για τον Turkish Stream

Στις 5 Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για την χάραξη και την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Boyko Borisov.

Πρόκειται πιο συγκεκριμένα για το δεύτερο σκέλος του εν λόγω αγωγού, το οποίο θα διατρέξει το έδαφος της Βουλγαρίας, ερχόμενο από την Τουρκία, για να συνεχίσει προς την Σερβία και στην συνέχεια την Ουγγαρία και την Αυστρία.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος του “Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας” – GERB ,  ο Turkish Stream αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα επιτρέψει την διαφοροποίηση των πηγών τροφοδοσίας της αγοράς ενέργειας στην Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός Turkish Stream αναμένεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Τουρκία και στην ΝΑ Ευρώπη και θα αποτελείται από δύο ξεχωριστές διακλαδώσεις, δυναμικότητας 15,75 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σε ετήσια βάση η καθεμία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom έχει ολοκληρωθεί το έργο σε ποσοστό 90% όσον αφορά στην διασύνδεση υπό την Μαύρη Θάλασσα της Ρωσίας με την Τουρκία.

Ο Boyko Borisov δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εξελίξεις που αφορούν στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Belene, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το έργο από πολλές και διαφορετικές πλευρές./ibna