Ο Hulusi Akar πέταξε πάνω από το Αιγαίο με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38

Ο Hulusi Akar πέταξε πάνω από το Αιγαίο με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38

«Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Έχουμε κάνει ετοιμασίες»

O Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Hulusi Akar, πέταξε πάνω στο Αιγαίο με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38. Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet  ο Akar συμμετείχε στην τελετή έναρξης νέας εκπαιδευτικής χρονιάς των πιλότων στη Σμύρνη.

Ο Τούρκος υπουργός στην ομιλία του έστειλε πολλαπλά μηνύματα για  τις εξελίξεις στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διμερών συμφωνιών και φιλικών σχέσεων. Αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία ή παραχώρηση. Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο. Δεν θα αφήσουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Οι ετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί ανάλογα. Αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας όμως θέλουμε και αντίστοιχη συμπεριφορά απο την άλλη πλευρά.  Το Fatih, το Barbaros, το Yavuz και το Oruc Reisς συνεχίζουν τις εργασίες τους. Στο θέμα αυτό το Ναυτικό και η Αεροπορία στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσει να το κάνει. Εκεί θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για τα δικαιώματα που έχουμε. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», δήλωσε ο Akar./ibna