Υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για κατάληξη σε όρους αναφοράς, δήλωσε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για κατάληξη σε όρους αναφοράς, δήλωσε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Αμφίβολο το αν μένει η αν φεύγει η κ. Lute αύριο

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Φαίνεται ότι υπάρχουν πλέον βάσιμες ελπίδες, υπάρχει το έδαφος, για να καταλήξουμε σε όρους αναφοράς, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Jane Hole Lute, η οποία από την πλευρά της δεν προέβη σε οποιεσδήποτε δηλώσεις.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως «στην όλη διαδικασία εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες» και «γίνεται αντιληπτό ότι η κ. Lute θα έχει στη συνέχεια διαβουλεύσεις και με τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη, για αυτό και δεν μπορεί να παραγνωρίσουμε δυσκολίες που θα παρουσιαστούν, εάν τυχόν η Τουρκία συνεχίσει τις παράνομες επεμβάσεις και τα όσα εξυφαίνονται στο ζήτημα της Αμμοχώστου».

«Θέλουμε να ελπίζουμε, περιμένουμε, ότι όλοι θα συνταχθούν με την κατεύθυνση που δίνεται μέσα από τη συνεννόηση που υπήρξε ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη κ. Mustafa Akinci και κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προοπτικές για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Επεσήμανε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσβλέπει ότι με τα όσα έχουν διαμειφθεί αυτές τις δυο μέρες, χθες και σήμερα, είναι πλέον ορατή και η κοινή συνάντηση με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Προδρόμου είπε πως η κ. Lute, η οποία θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Τ/κ ηγέτη, θα αναχωρήσει από την Κύπρο αύριο, και πως δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής άλλη συνάντηση με την κ. Lute. Πληροφορίες ωστόσο επιμένουν πως η κ. Lute ίσως παραμείνει και αύριο στην Κύπρο, με σκοπό την τελική διευθέτηση των όρων αναφοράς./ibna