Κινητοποίηση στην κυβέρνηση για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Κινητοποίηση στην κυβέρνηση για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την καθιερωμένη ομιλία και πολιτική δήλωση του πρωθυπουργού στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (TIF) το Σαββατοκύριακο.

Πριν από την 84η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τα ενδιαφερόμενα μέρη τη Δευτέρα – συμπεριλαμβανομένων των εργατικών συνδικάτων, της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων κλπ. – για συνομιλίες.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα για να συζητήσουν τις ανησυχίες και τις ιδέες τους σχετικά με την περιοχή και τα σχέδια της κυβέρνησης να προωθήσει μια ατζέντα υπέρ της ανάπτυξης και μεταρρύθμισης.

Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα επιδιώξει να εφαρμόσει μια “συνεκτική στρατηγική” για τη βόρεια Ελλάδα “στην οποία η Θεσσαλονίκη διαδραματίζει ηγετικό ρόλο”. Ο ίδιος υποσχέθηκε να αποκαλύψει περισσότερα το σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εναρκτήριας ομιλίας και την επακόλουθη συνέντευξη τύπου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλυψε επίσης ότι θα αποκαλύψει σχέδια για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και στην υπόλοιπη χώρα.

Κυβερνητικές πηγές έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Μητσοτάκης να ανακοινώσει ένα ακόμη σύνολο έκτακτων φορολογικών περικοπών, πιθανότατα προς ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας. Αναμένεται επίσης να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεών του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel και τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron, ιδίως όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο το πακέτο των μεταρρυθμίσεων έγινε δεκτό από τους ηγέτες της Ευρωζώνης.

Μέχρι την έναρξη της Έκθεσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναμένεται επίσης να καταθέσει προς δημόσια διαβούλευση ένα νομοσχέδιο με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης. Η κυβέρνηση έχει επενδύσει πολλά σε αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο ελπίζεται ότι θα βοηθήσει στην απεμπλοκή των επενδυτικών σχεδίων με τη μείωση της γραφειοκρατίας και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων”./ibna