Νέες συναντήσεις Λουτ με Πρόεδρο Αναστασιάδη και Τ/κ ηγέτη σήμερα

Νέες συναντήσεις Λουτ με Πρόεδρο Αναστασιάδη και Τ/κ ηγέτη σήμερα

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Νέες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί θα έχει τη Δευτέρα η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Η συνάντησή της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11 το πρωί. Ο Μπαρίς Μπουρτζιού, εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε μετά τη χθεσινή απογευματινή συνάντηση Ακιντζί – Λουτ πως ο Τ/κ ηγέτης και η απεσταλμένη του ΓΓ θα έχουν και δεύτερη συνάντηση τη Δευτέρα μετά το μεσημέρι, έπειτα από αίτημα της Τζέιν Χολ Λουτ.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη χθεσινή πρωινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την κ. Λουτ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι «ήταν μια παραγωγική συνάντηση με επίκεντρο την αποστολή της κ. Λουτ για την ετοιμασία όρων αναφοράς και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «παρουσίασε τις θέσεις του και τη θετική προσέγγισή του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων». Πρόσθεσε ότι «ήγειρε βεβαίως, όπως ήταν αναμενόμενο, και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, καθώς και γενικότερα τις προκλήσεις από τουρκικής πλευράς, όπως βέβαια και το μέγα θέμα που δημιουργείται από τις παράνομες επεμβάσεις και τις εξαγγελίες που γίνονται σχετικά με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου”./ibna