Νέο σοκ στην Κύπρο: Μητέρα σκότωσε το 12χρονο παιδί της και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Νέο σοκ στην Κύπρο: Μητέρα σκότωσε το 12χρονο παιδί της και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Φέρεται να ομολόγησε την πράξη της, ψυχολόγοι παρακολουθούν τους συμμαθητές του

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Νέα κύματα σοκ διαπερνούν από χθες την κοινωνία της Κύπρου όταν και έγινε γνωστή η είδηση ότι μητέρα αφαίρεσε τη ζωή του ίδιου του παιδιού της το οποίο ήταν 12 χρονών. Το έγκλημα φαίνεται να διαπράχθηκε στην κατοικία της μητέρας και του παιδιού της στο Γέρι. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε μετά το μεσημέρι. Η μητέρα εντοπίστηκε τραυματισμένη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον 52χρονο σύζυγό της.

O υπεύθυνος του ΤΑΕ Αρχηγείου Νεόφυτος Σιάηλος σε δηλώσεις σε χώρο κοντά στη σκηνή είπε πως στις 14.10 ειδοποιήθηκε η Αστυνομία ότι στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας βρίσκεται ένα πτώμα και δεύτερο πρόσωπο τραυματισμένο. Πρόσθεσε πως η Αστυνομία μετέβη άμεσα στη σκηνή, όπου εντόπισε ένα παιδί ηλικίας 12 χρονών να είναι νεκρό στο κρεβάτι του και η μητέρα του να είναι τραυματισμένη στο χώρο του σπιτιού. Σύμφωνα με τον κ. Σιάηλο, η μητέρα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΤΑΕΠ στο ΓΝ Λευκωσίας με ασθενοφόρο και εισήχθη στο χειρουργείο.

Ο κ. Σιάηλος συνεχίζοντας ανέφερε πως οι προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή από τους Αστυνομικούς και οι εξετάσεις που διενήργησαν οι ιατροδικαστές δείχνουν οικογενειακή τραγωδία. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Σιάηλος είπε πως από τις πρώτες εξετάσεις και ανακρίσεις που έγιναν φαίνεται να εμπλέκεται η μητέρα στο θάνατο του παιδιού. Ερωτηθείς πως προκλήθηκαν τα τραύματα στο θύμα, απάντησε ότι στη σκηνή εντοπίστηκαν διάφορα αιχμηρά αντικείμενα που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη του αδικήματος που διερευνάται και το οποίο είναι φόνος εκ προμελέτης. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως η ίδια η μητέρα ομολόγησε την πράξη της από την πρώτη στιγμή.

Παράλληλα, στο πλευρό γονιών και παιδιών βρίσκεται η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, μετά το συμβάν στο Γέρι το μεσημέρι και το φόνο 12χρονου μαθητή. Σε ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι “σε σχέση με το τραγικό συμβάν στο Γέρι με το θάνατο παιδιού, η Υπηρεσία ενημερώνει ότι θα είναι διαθέσιμη από τις 9 πμ στο Β` Δημοτικό Σχολείο Γερίου για όσους γονείς και παιδιά επιθυμούν να έχουν συμβουλευτική στήριξη για το θέμα”./ibna