Τον οδικό χάρτη για την ανασυγκρότηση αποφάσισε η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

Τον οδικό χάρτη για την ανασυγκρότηση αποφάσισε η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Τομή και συνέχεια ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Τα άμεσα βήματα για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε για δεύτερη ημέρα υπό τον Αλέξη Τσίπρα. “Δεν επιθυμούμε απλά την ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την οικοδόμηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ και τη διεύρυνση της απήχησής του στη κοινωνία και σε όλο το εύρος της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης” επισήμανε στην εισήγηση του ο Αλέξης Τσίπρας.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πλέον με 32% αποτελεί τον έναν από τους δυο πολιτικούς πόλους στη Ελλάδα είναι σαφές πως ο μετασχηματισμός και η οργανωτική αντιστοίχηση με την εκλογική επιρροή είναι μονόδρομος. Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ένα μικρό κόμμα της αριστεράς με ποσοστά 4%-5% πριν ξεκινήσει το 2012 η σταθερή ενίσχυση του έως την σημερινή παγίωση του ως εκφραστής του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου. ” Το εγχείρημά μας είναι ταυτόχρονα τομή αλλά και συνέχεια στη μέχρι σήμερα πορεία μας”, είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας στην ΠΓ.

Σε αυτό το πλαίσιο το αμέσως επόμενο διάστημα το βάρος θα πέσει στην δημιουργία ενιαίας επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την Προοδευτική Συμμαχία που θα αναλάβει την προετοιμασία του συνεδρίου στις αρχές του 2020. Επίσης, η ηλεκτρονική αναβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ με την δημιουργία ομάδας υπεύθυνης για τον “ψηφιακό μετασχηματισμό” καθώς και την έναρξη ευρείας καμπάνιας για την εγγραφή νέων μελών.

Αποφασίστηκε ακόμα  η ισχυροποίηση της οργάνωσης Νεολαίας του κόμματος. Αύριο συνεδριάζει το συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας ενώ έως τέλος Σεπτέμβρη θα δημοσιοποιηθεί η πολιτική-ιδεολογική διακήρυξη.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κλείσει τον κύκλο εσωστρέφειας με τον Αλέξη Τσίπρα να παρέχει απόλυτη κάλυψη στον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη που δημοσιεύματα τον ήθελαν σε ανοιχτή σύγκρουση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. “Οι επιθέσεις στον Γραμματέα είναι επιθέσεις στο κόμμα και οι απαντήσεις θα δίνονται συλλογικά”, υπογράμμιζαν ανώτατα στελέχη συμφωνώντας με την σχετική εισήγηση Τσίπρα.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε το σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος θα ζητήσει η εκλογή προέδρου θα γίνεται από την βάση και όχι από το συνέδριο όπως ισχύει σήμερα. Έκανε λόγο μάλιστα για “μία συζήτηση αποπροσανατολιστική και χωρίς επίδικο”./ibna