Θέματα Ασφαλείας το κύριο θέμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας Borissov, Johnson

Θέματα Ασφαλείας το κύριο θέμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας Borissov, Johnson

Η εξαιρετικά καλή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βουλγαρίας ήταν το βασικό θέμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson και του βουλγαρικού ομόλογό του Boiko Borissov, δήλωσε η κυβερνητική υπηρεσία πληροφοριών στη Σόφια.

Η συζήτηση που διεξήχθη κατόπιν αιτήματος του Johnson, επικεντρώθηκε στον μεγάλο αριθμό επιτυχών κοινών επιχειρήσεων για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών.

Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτούς τους τομείς, δήλωσε ο Borissov, σύμφωνα με τη δήλωση της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι ένας άλλος σημαντικός τομέας συνεργασίας που πρέπει να ενισχυθεί είναι η εκπαίδευση.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν επίσης για τη σημασία της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, ανέφερε η δήλωση.

Σχετικά με το θέμα του Brexit, ο Borissov δήλωσε ότι η Βουλγαρία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσει σε μια συμφωνία, η οποία, όπως είπε, θα είναι επωφελής για όλους.

Ο Borissov σημείωσε ότι πολλοί Βούλγαροι πολίτες ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και πολλοί Βρετανοί πολίτες που ζουν στη Βουλγαρία. Αυτό, κατά τα λόγια του, εμπλουτίζει τις δύο κοινωνίες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Borissov τόνισε τη σημασία των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο ίδιος είπε ότι το επόμενο έτος η Βουλγαρία και η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα συμπροεδρεύσουν στη διαδικασία του Βερολίνου, στην οποία θα προσκληθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Johnson από την πλευρά του συνεχάρη τον Borissov για την κυβέρνησή του και τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών. Ο Johnson κάλεσε τον Borissov να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τον Βρετανό ομόλογό του να επισκεφθεί τη Βουλγαρία./ibna