Κέρδη €2 εκ. μετά τη φορολογία για το β’ τρίμηνο 2019 και €97 εκ. για το α’ εξάμηνο, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου

Κέρδη €2 εκ. μετά τη φορολογία για το β’ τρίμηνο 2019 και €97 εκ. για το α’ εξάμηνο, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου

Χούριγκαν: Eξαιρετικά περήφανος για την πρόοδο που σημείωσε η Τράπεζα από τα τέλη του 2013

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Κέρδη μετά τη φορολογία ύψους €2 εκατομμυρίων για το β’ τρίμηνο 2019 και €97 εκατ. για το α’ εξάμηνο 2019, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Κύπρου. Το ποσοστό των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (βάσει ΕΑΤ) προς δάνεια μειώθηκε σε 33% και η κάλυψη αυξήθηκε σε 50%. Τα ΜΕΔ (βάσει ΕΑΤ) ανήλθαν σε €4,3 δις (€2,2 δις μετά τις πιστωτικές ζημιές), ενώ η μείωση των ΜΕΔ ανήλθε στο 71% από το 2014.

Σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου, η οργανική μείωση των ΜΕΔ (βάσει ΕΑΤ) ανήλθε στα €300 εκατ. το β’ τρίμηνο 2019, ενώ μειώθηκαν κατά €457 εκατ. το α’ εξάμηνο 2019. Σημειώνει πως αυτό είναι το δέκατο-έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο οργανικών μειώσεων ΜΕΔ.

Σε γραπτή δήλωση του ο εξερχόμενος Διευθύνοντας Σύμβουλος της Τράπεζας Τζον Πάτρικ Χούρικαν αναφέρει πως τα αποτελέσματά το β΄ τρίμηνο «αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη πρόοδο ως προς την επίτευξη του κύριου στόχου μας για βελτίωση του ισολογισμού».

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος για την πρόοδο που σημείωσε η Τράπεζα από τα τέλη του 2013», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «η Τράπεζα ανακτά την ισχυρή της θέση μέσω μιας πειθαρχημένης προσέγγισης για τη βελτίωση του ισολογισμού και την πώληση μη κύριων δραστηριοτήτων» και «είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει την ενίσχυση της Κυπριακής οικονομίας, η οποία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 3.3% κατά το α’ εξάμηνο του έτους».

Ο κ. Χούρικαν εκφράζει την πεποίθηση ότι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Πανίκος Νικολάου  «θα οδηγήσει με δυναμισμό την Τράπεζα στο επόμενο της κεφάλαιο»./ibna