Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει στην Ανατολική Μεσόγειο

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι εργασίες της Τουρκίας εκεί συνεχίζονται με ταχύτητα, τονίζει

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Επανέρχεται ο Ταγίπ Ερντογάν μετά το κρεσέντο δηλώσεων για την Αν. Μεσόγειο και τις ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή. Όπως δήλωσε και όπως μεταδίδει από την Τουρκία το κυπριακό πρακτορείο, «κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει στην ανατολική Μεσόγειο» λέγοντας επίσης ότι οι εργασίες της Τουρκίας εκεί συνεχίζονται με ταχύτητα.

Σε ομιλία του για την 948η επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ, ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στο ηγέτη του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι «με το να λες είμαστε το κόμμα του Ατατούρκ δεν φτάνει. Εσύ έχεις τελειώσει. Με το να κερδίσεις 3-4 δήμους δεν πας πουθενά», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Ο κ. Κεμάλ λέει ότι στο Αιγαίο είναι η Αμερική, οι Γάλλοι και η Τουρκία δεν είναι εκεί. Μάλλον αυτό το πρόσωπο κοιτάει και είναι τυφλό. Εκεί εμείς έχουμε τα γεωτρύπανα μας, τα ερευνητικά μας πλοία, τις φρεγάτες μας και ανά πάσα στιγμή τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας είναι έτοιμα να πάνε. Αυτό δεν το βλέπει. Ο κ. Κεμάλ μάλλον δεν γνωρίζει ούτε τις σημαίες μας. Δεν μπορεί κάποιος να είναι κόμμα αυτής της χώρας στηρίζοντας τους τρομοκράτες στα βουνά, τους Ε/Κ στη θάλασσα, τους εχθρούς μας στον αέρα και όποιον άλλο είναι εναντίον μας», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι «στην ανατολική Μεσόγειο τα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά πλοία συνεχίζουν τις εργασίες μας με ταχύτητα, κανείς δεν μας εμποδίζει και δεν μπορεί να μας εμποδίσει εκεί».