Μηνύματα Μακρόν κατά Τουρκίας για κυπριακή ΑΟΖ

Μηνύματα Μακρόν κατά Τουρκίας για κυπριακή ΑΟΖ

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Με ισχυρό μήνυμα κατά της Τουρκίας ως προς τα όσα πράττει στην κυπριακή ΑΟΖ, υποδέχθηκε ο Μανουέλ Μακρόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Παρίσι όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

“Θέλουμε να ενισχύσουμε την Ευρώπη της άμυνας. Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει αυξημένες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα ήθελα να εκφράσω την επαγρύπνηση μας, την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Η ΕΕ και η Γαλλία δεν υπάρχει περίπτωση να δείξουν αδυναμία στον τομέα αυτό”, είπε ο Μανουέλ Μακρόν.

Αλλαγές στην στρατιωτική ηγεσία και στα κατεχόμενα

Την ίδια ώρα, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο Τουρκίας (ΑΣΣ) σε συνεδρία του αποφάσισε μεταξύ άλλων, και την αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι»,  αλλαγές αποφασίστηκαν στην ηγεσία των «δυνάμεων ασφαλείας» και στην ηγεσία των «τουρκοκυπριακών ειρηνευτικών δυνάμεων».

Επικαλούμενη δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας, η εφημερίδα αναφέρει ότι στην ηγεσία των «δυνάμεων ασφαλείας» διορίστηκε ως διοικητής ο υποστράτηγος Σεζάι Οζτούρκ ενώ διοικητής των «τουρκοκυπριακών ειρηνευτικών δυνάμεων» ο ταξίαρχος Αλτάν Ερ.

Αναφέρεται ακόμα ότι, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επικυρώσει τους διορισμούς και τις αποφάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου, αφού συνολικά αφορά τους διορισμούς 127 Στρατηγών και  Ναυάρχων./ibna