Με Lowey και Zhou συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας

Με Lowey και Zhou συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε την Τετάρτη 21 Αυγούστου με την Πρόεδρο της Επιτροπής Κατανομής Πόρων της Αμερικανικής Βουλής Αντιπροσώπων, Nita Lowey.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ μέσω και του Στρατηγικού Διαλόγου, ο δεύτερος γύρος του οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το προσεχές φθινόπωρο, καθώς και οικονομικές πτυχές της αμυντικής συνεργασίας. Συζητήθηκαν, επίσης, περιφερειακές εξελίξεις και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης συζητήθηκαν πρωτοβουλίες για σημαντικές συναντήσεις μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων των δυο χωρών, με επίκεντρο τις επενδύσεις. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Bank of China στην Ευρώπη, Lihong Zhou, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη.

Κατά τη συνάντηση, η Lihong Zhou ανακοίνωσε την ίδρυση, μέχρι το τέλος του χρόνου, υποκαταστήματος της Bank of China στην Ελλάδα, ενώ συζητήθηκαν περεταίρω δράσης στα πλαίσια των πρωτοβουλιών One Belt One Road και 17+1, όπου η Bank of China διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ από την Κινεζική πρωτεύουσα, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι οι μήνες όπου θα υπάρχουν επισκέψεις υψηλών κυβερνητικών μελών, συμπεριλαμβανομένου ίσως και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη./ibna