Το μήνυμα Τσίπρα ένα χρόνο μετά την έξοδο από τα μνημόνια

Το μήνυμα Τσίπρα ένα χρόνο μετά την έξοδο από τα μνημόνια

Τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την έξοδο από τα μνημόνια υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στα Social Media με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογης για την Ελλάδα. (https://balkaneu.com/european-commission-praises-greek-reform-effort/ )

“Αυτό που δεν κατάφεραν τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις των κομμάτων της κρίσης, το κατάφερε η κυβέρνηση της Αριστεράς”, υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως “η έξοδος της χρεοκοπημένης Ελλάδας από τα μνημόνια δεν ήταν, μια νομοτελειακή εξέλιξη που θα έρχονταν ούτως ή άλλως”.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι χωρίς τη ρύθμιση του χρέους που άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή μας στις αγορές με τα ιστορικά χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού και χωρίς την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς, η Ελλάδα δε θα επέστρεφε στη κανονικότητα. “Αυτό άλλωστε ανέμεναν και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, που είτε προέβλεπαν συνεχώς 4ο μνημόνιο, είτε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δηλαδή κεκαλυμμένο μνημόνιο”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα σημειώνει πως αν και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε πολλά “ακατόρθωτα στοιχήματα” έχασε τις εκλογές. “Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενη άμεσα φορολογικές μειώσεις και τελικά θα φέρει άμεσες επιβαρύνσεις στον προϋπολογισμό του 2020, σε σχέση με όσα είχε ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”, προσθέτει, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι απέρριψε το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης για μείωση των πλεονασμάτων κατά 1% με την αξιοποίηση του μεγάλου αποθεματικού στα δημόσια ταμεία.

Με αναφορά στην Οδύσσεια του Ομήρου, καθώς πέρυσι τέτοια ημέρα ως πρωθυπουργός έκανε διάγγελμα για το τέλος των μνημονίων από την Ιθάκη, καταλήγει: “Οι μνηστήρες είναι ακόμη εδώ και όχι μόνο απολαμβάνουν τους καρπούς των προσπαθειών του λαού μας, αλλά επιχειρούν και να γκρεμίσουν όσα με πολύ κόπο χτίσαμε. Αλλά ας μη θαρρούν πως η ιστορία τελείωσε εδώ. Η ιστορία, ευτυχώς ή δυστυχώς, διαρκεί πολύ”.

Στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ολόκληση η ανακοίνωση:

«Η σύγχρονη Οδύσσεια του ελληνικού λαού παρατάθηκε 4,5 χρόνια γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε να καθίσει – με κάθε τρόπο – στην καρέκλα του Πρωθυπουργού.

Και για να ανέβει στην εξουσία, βύθισε την οικονομία, πέταξε στα σκουπίδια τις θυσίες των Ελλήνων, φόρτωσε με 10 δις ευρώ νέα μέτρα λιτότητας όλους τους Έλληνες, κόστισε πάνω από 100 δις ευρώ στην παρούσα και τις επόμενες γενιές, υποθηκεύοντας μάλιστα τη δημόσια περιουσία μέχρι το 2115.

Εξαιτίας της “περιπέτειας” που έζησαν στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι Έλληνες αποδοκίμασαν στις εκλογές τον κ. Τσίπρα.

Όσο για την κινδυνολογία του, μπορεί ο ίδιος να εύχεται να παρθούν μέτρα, μήπως και κερδίσει πολιτικούς πόντους στην πλάτη των Ελλήνων, αλλά οι πολίτες ξέρουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήδη μείωσε 22%  τον ΕΝΦΙΑ. Και έπεται, ευτυχώς, συνέχεια»./ibna