Ο Ερντογάν ανέβαλε την επίσκεψή του στη Σερβία

Ο Ερντογάν ανέβαλε την επίσκεψή του στη Σερβία

Η τουρκική πρεσβεία στο Βελιγράδι επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan στο Βελιγράδι αναβλήθηκε.

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Αυγούστου.

Ο Erdogan δεν πρόκειται να επισκεφθεί τη Σερβία τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο λόγω “αλλαγών στο πρόγραμμά του”, εξήγησε η πρεσβεία. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση ότι ο Erdogan και ο Σέρβος ομόλογός του Aleksandar Vucic θα παραστούν στην τελετή για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Βελιγραδίου-Σεράγεβο. Ο δρόμος θα κατασκευαστεί από την τουρκική εταιρεία Tasyap.

Την Κυριακή, στα εγκαίνια της εθνικής οδού “Milos The Great”, ο Vucic επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Erdogan . Ωστόσο, δεν διευκρίνισε την ακριβή ημερομηνία, υπενθύμισε το Tanjug.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Τούρκος ηγέτης θα παρευρεθεί στην τελετή σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο Βελιγραδίου-Σεράγεβο, ο Vucic απάντησε θετικά. “Αυτό θα ήταν λογικό. Θα έρθει (ο Erdogan)», κατέληξε.

Σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους, ο αρχηγός του κράτους της Σερβίας δήλωσε ότι η επίσκεψη θα είναι “καλή, φιλική”. Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Erdogan ως “ειλικρινή φίλο”.

Ο Vucic μάλιστα ευχαρίστησε τον Erdogan για την επίσκεψη εκ των προτέρων. «Θα χαρούμε να είμαστε οι οικοδεσπότες του. Πιστεύουμε ότι μαζί θα μπορούσαμε να επιτύχουμε πολλά στο μέλλον». Ευχαρίστησε επίσης τους Τούρκους επενδυτές στη Σερβία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο αριθμός τους θα συνεχίσει να αυξάνεται./ibna