Όχι σε πρόωρες εκλογές από τον Zaev

Όχι σε πρόωρες εκλογές από τον Zaev

Zaev: Δεν έχω καμία πρόθεση να παραιτηθώ

Ο πρωθυπουργός Zoran Zaev, σχολιάζοντας το αίτημα της αντιπολίτευσης για παραίτηση και πρόωρες εθνικές εκλογές μετά την ανακοίνωση της υπόθεσης “Racket”, δήλωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει κάτι τέτοιο.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να σκεφτώ ούτε παραιτήσεις ούτε πρόωρες εκλογές. Μετά από σημαντικές πολιτικές αποφάσεις, μετά από όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε φέρει, μετά από την προσδοκία μας για πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ, να αρχίσουμε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, σε μια εποχή που οι οικονομικές παράμετροι είναι εξαιρετικές και εξακολουθούν να είναι εξαιρετικές, θα πρέπει να δώσουμε στο κράτος μια ευκαιρία», είπε ο Zaev.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκλογές δεν χρειάζεται να λάβουν χώρα τον Δεκέμβριο όπως είναι προγραμματισμένο, μπορεί να γίνουν τον Οκτώβριο, κατ’ απαίτηση της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές.

Επανέλαβε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να αυξηθεί το οικονομικό πρότυπο και όχι να καταστραφεί, όπως είπε, από την επιθυμία κάποιου να πάει στις πρόωρες εκλογές.

Ο αρχηγός του DUI Ali Ahmeti είπε επίσης ότι η συνεργασία μεταξύ DUI και SDSM λειτουργεί ομαλά και το κράτος δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές.

Η αντιπολίτευση από τη μεριά της απαιτεί την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Zaev και τη δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης για τη διοργάνωση πρόωρων εκλογών, η οποίες μπορεί να λάβουν χώρα τον Μάιο ή τον Ιούνιο./ibna