Ιούλιος 2019 δημοσκόπηση: Ελαφρά αύξηση της εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη Βουλγαρία τους τελευταίους τρεις μήνες

Ιούλιος 2019 δημοσκόπηση: Ελαφρά αύξηση της εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη Βουλγαρία τους τελευταίους τρεις μήνες

Μια τακτική έρευνα τριμήνου από το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο της Βουλγαρίας (NSI) διαπίστωσε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών τον Ιούλιο του 2019 ήταν 0,8 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη από ό, τι τον Απρίλιο, με την αύξηση να οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αυξημένη εμπιστοσύνη του αστικού πληθυσμού.

Συνολικά, οι καταναλωτές είχαν μια πιο θετική άποψη για την ανάπτυξη της οικονομίας στη Βουλγαρία τους τελευταίους 12 μήνες, με αύξηση του δείκτη ισορροπίας κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες, δήλωσε η ΕΣΥ.

Ταυτόχρονα, οι προβλέψεις τους για τους επόμενους 12 μήνες είναι πιο ευνοϊκές από ό, τι στην προηγούμενη έρευνα.

Οι άνθρωποι που ζουν στις πόλεις της Βουλγαρίας είχαν μια ελαφρώς πιο θετική εικόνα της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών τους, όσον αφορά τις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες, αλλά όσοι ζούσαν στα χωριά ήταν ελαφρώς πιο αρνητικοί.

Οι περισσότεροι καταναλωτές στη Βουλγαρία πίστευαν ότι οι τιμές καταναλωτή στη χώρα έχουν αυξηθεί ελαφρά τους τελευταίους 12 μήνες, δήλωσε η ΕΣΥ.

Οι πολίτες πιστεύουν ότι η ανεργία είναι πιθανό να επιδεινωθεί ελαφρώς, με τον αγροτικό πληθυσμό να προβλέπει αύξηση.

Η δημοσκόπηση του ΕΣΕ του Ιουλίου του 2019 διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι καταναλωτές θεωρούν ότι η οικονομική κατάσταση στη Βουλγαρία αυτή τη στιγμή δεν βοηθάει την εξοικονόμηση, αν και πριν από τρεις μήνες αυτοί που είχαν την ίδια άποψη ήταν ελάχιστα λιγότεροι.

Η νέα δημοσκόπηση έδειξε επίσης μια ελαφρώς πιο θετική στάση μεταξύ του αστικού πληθυσμού για την πραγματοποίηση σημαντικών αγορών αγαθών μακράς χρήσης, καθώς και για την αγορά ή ανέγερση κατοικίας τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της NSI./ibna