Συνάντηση Μητσοτάκη Le Maire με φόντο το ταξίδι στο Παρίσι

Συνάντηση Μητσοτάκη Le Maire με φόντο το ταξίδι στο Παρίσι

Τον Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire υποδέχθηκε την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019, στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση η οποία έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, οι διμερείς σχέσεις των δυο χωρών, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο που δημιουργεί η Ελληνική Κυβέρνηση και οι προοπτικές ανάπτυξης της Ευρώπης.

Κυριάκος Μητσοτάκης και  Bruno Le Maire, συζήτησαν την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Παρίσι και στη συνάντηση του με τον Emmanuel Macron.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσδίδει μεγάλη σημασία στο ταξίδι του στην Γαλλία, αν και ακόμα είναι σε εκκρεμότητα το πότε θα πραγματοποιηθεί, καθώς πηγές από το Παρίσι κάνουν λόγο για το βεβαρημένο πρόγραμμα του Γάλλου Προέδρου το επόμενο διάστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει τα πρώτα του ταξίδια να πραγματοποιηθούν στην Γερμανία στις 29 Αυγούστου 2019, όπου θα έχει συνάντηση με την Angela Merkel και στις 2-3 Σεπτεμβρίου 2019 στην Ολλανδία όπου θα έχει επαφές με τον Ολλανδό ομόλογο του Mark Rutte.

Στόχος του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι να δημιουργήσει ένα νέο πλέγμα συμμαχιών στην ΕΕ ενισχύοντας την αξιοπιστία και αποκαθιστώντας την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μέσα από την ενημέρωση των εταίρων του στην Ένωση για το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει για την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος που απαιτεί το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας./ibna

Φώτο: ΓΤ-ΠΘ/Δημήτρης Παπαμήτσος