Ο Zaev ανακοινώνει επενδυτικό κύκλο ύψους 5 δισ. ευρώ, αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Ο Zaev ανακοινώνει επενδυτικό κύκλο ύψους 5 δισ. ευρώ, αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Ένα δισεκατομμύριο για δρόμους, ένα δισεκατομμύριο για σιδηροδρομικές γραμμές, ένα δισεκατομμύριο για την ενέργεια, νέες εγκαταστάσεις υγείας, επενδύσεις στη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, νέες μονάδες επεξεργασίας, περιφερειακές μονάδες συλλογής και επεξεργασίας αποβλήτων, συστήματα αποχέτευσης και ύδρευσης, σχολεία και νηπιαγωγεία … αληθινά έργα για τις πραγματικές ανάγκες όλων των πολιτών. Η χώρα μας βρίσκεται σε καλό δρόμο, δήλωσε ο Zaev σε βίντεο μήνυμα στο προφίλ του στο facebook.

Από τη μεριά του όμως, ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, προειδοποιεί ότι το επενδυτικό πακέτο των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Zoran Zaev θα αποδειχθεί η μεγαλύτερη κλοπή στην πρόσφατη ιστορία της πΓΔΜ. Ο Mickoski έχει ήδη προειδοποιήσει ότι ο Zaev εσκεμμένα καθυστερεί τις επενδύσεις σε υποδομές, προκειμένου να έχει περισσότερα διαθέσιμα μετρητά στις αρχές του 2020, όταν η προεκλογική εκστρατεία θα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Ο Zaev πρόκειται να ανακοινώσει επενδύσεις ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίς να προτείνει κάποιο σχεδιασμό ή στρατηγική. Ο ίδιος Zoran Zaev που υποσχέθηκε 500 χιλιόμετρα νέων αυτοκινητοδρόμων, μέσο μισθό στα 500 ευρώ και 5% ετήσιο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ. Ο ίδιος που υποσχέθηκε ότι θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και τώρα σέρνει τη χώρα βαθύτερα σε αυτήν», δήλωσε ο Mickoski.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Xevdet Hajredini λέει ότι οι ανακοινώσεις του Zaev είναι μια μη ρεαλιστική υπόσχεση προπαγανδιστικών στόχων. Θυμάστε ότι παρόμοιες υποσχέσεις έγιναν από τους πρώην πρωθυπουργούς, Vasil Tupurkovski και Nikola Gruevski, μετά την ανεξαρτησία της χώρας, δήλωσε ο Hajredini. Αυτές οι υποσχέσεις έρχονται σε μια εποχή που διεξάγονται συζητήσεις για πρόωρες εκλογές./ibna