Ο Dacic υποστηρίζει Trump για το 2020

Ο Dacic υποστηρίζει Trump για το 2020

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dacic, υποσχέθηκε ότι θα «οργανώσει» τους Σέρβους στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ψηφίσουν τον Donald Trump το 2020. «Εάν ενεργήσουμε με σύνεση, αυτό θα μας δημιουργήσει μια καλύτερη θέση στην επόμενη διοίκηση», τόνισε ο Dacic στην εφημερίδα «Srpski telegraf».

Το σχέδιο είναι μέρος μιας «ισχυρής διπλωματικής επίθεσης» που θα ξεκινήσει από τη Σερβία το φθινόπωρο «ειδικά στην Αμερική» και το Κοσσυφοπέδιο θα είναι στο επίκεντρο της επίθεσης, ανέφερε ο υπουργός της Σερβίας.

Ο στόχος είναι «να προωθηθεί τόσο η αλήθεια για το Κοσσυφοπέδιο όσο και οι θέσεις μας στη νότια Σερβική επαρχία».

«Η στρατηγική της δράσης θα γίνει με δύο τρόπους», όπως ανέφερε η «Srpski telegraf» και άλλες επίσημες πηγές, οι οποίες ωστόσο προτιμούσαν να παραμείνουν ανώνυμες.

«Η Σερβία βρίσκεται πλέον σε πολύ καλύτερη θέση από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, υπάρχει η ετοιμότητα στην Ουάσιγκτον να ακούσει τις θέσεις μας. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε εφησυχασμένοι. Αντίθετα, θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να ενισχύσουμε τις θέσεις μας, να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας στην Αμερική, να φέρνουμε όσο το δυνατόν κοντά μας περισσότερους γερουσιαστές και συναδέλφους μας», εξήγησε ο Dacic.

Ανέφερε ότι η Σερβία πρόκειται να «επισημοποιήσει» την υποστήριξη του Trump, υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί πολίτες με σερβική προέλευση θα «ψηφίζουν οπωσδήποτε για τον Trump». «Αν το κάνουμε αυτό με σύνεση, αν ενώσουμε αυτές τις ψήφους, οι οποίες δεν είναι λίγες, θα δημιουργήσουμε μια καλύτερη θέση (για τη Σερβία) στη νέα διοίκηση. Οι Αλβανοί έκαναν το ίδιο πριν, ενώνοντας τις ψήφους της διασποράς τους. Και όλοι ψηφίζουν για έναν υποψήφιο».

Ένα άλλο μέρος της «στρατηγικής» είναι η άσκηση πιέσεων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις πηγές της «Srpski telegraf»./ibna