Η εξομάλυνση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο θα φέρει τη Σερβία πιο κοντά στην ΕΕ, λέει ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου

Η εξομάλυνση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο θα φέρει τη Σερβία πιο κοντά στην ΕΕ, λέει ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου Demond Wilson αναφέρει ότι η Σερβία πρέπει να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με το Κοσσυφοπέδιο ώστε να ενσωματωθεί ταχύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ίδιος είπε ότι μία χώρα που στοχεύει να ενσωματωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να δέχεται όπλα από τη Μόσχα.

«Η πορεία της Σερβίας προς την ΕΕ είναι μέσω της ομαλοποίησης των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο, όχι μέσω των ρωσικών όπλων και όχι μέσω εξοπλισμών από τη Μόσχα. Ενώ το ζήτημα των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο είναι ανοικτά , θα δούμε τις προσπάθειες της Ρωσίας, θα δούμε τα παιχνίδια της Σερβίας, όλες αυτές τις αμφιλεγόμενες σχέσεις», δήλωσε ο Wilson.

Ερωτηθείς αν η Σερβία στέλνει μηνύματα προς τη Δύση σχετικά με αυτό και το πώς βλέπει την προμήθεια όπλων, ο Wilson είπε ότι αυτό είναι επιβλαβές και ανεύθυνο και ότι πρόκειται για μια προσπάθεια αποδυνάμωσης της ομαλοποίησης.

Εκτίμησε ότι οι τωρινές αποφάσεις θα μπορούσαν να βλάψουν τους στόχους της Σερβίας.

«Η χώρα που πηγαίνει προς την ΕΕ δεν δέχεται όπλα από τη Μόσχα, αυτό δεν είναι αποδεκτό», δήλωσε ο Wilson, προσθέτοντας ότι κατανοεί ότι η Ρωσία είναι με την πλευρά της Σερβίας όσον αφορά το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Wilson είπε επίσης ότι δεν του αρέσει η κατάσταση με τα μέσα ενημέρωσης στη Σερβία/ibna