Ο Zaev καλεί την αντιπολίτευση να στηρίξει το νόμο για την Εισαγγελία

Ο Zaev καλεί την αντιπολίτευση να στηρίξει το νόμο για την Εισαγγελία

Ο πρωθυπουργός Zoran Zaev κάλεσε την αντιπολίτευση να σταματήσει να μποϊκοτάρει τις μεταρρυθμίσεων και να υποστηρίξει έναν νέο νόμο για την Εισαγγελία, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο αποσκοπεί στο να τερματίσει το αδιέξοδο. Με αυτόν τον νόμο, ο επικεφαλής της κυβέρνησης δεσμεύεται να καταπολεμήσει το έγκλημα και τη διαφθορά και να απελευθερώσει το δικαστικό σύστημα από τα δεσμά του προηγούμενου καθεστώτος.

«Βρισκόμαστε μπροστά από το τελικό βήμα στην απελευθέρωση της δικαστικής εξουσίας από τα δεσμά του προηγούμενου καθεστώτος. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσω να προσκαλώ και να προσπαθώ να πείσω την αντιπολίτευση να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο Zaev.

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε ότι ο νέος νόμος δεν θα απαλλάξει κανέναν και δεν θα έχει χαρακτήρα αμνηστίας.

Αυτό το μήνυμα έρχεται σε μια φάση όπου οι ομάδες εργασίας των κομμάτων διέκοψαν τις συνομιλίες σχετικά με το νόμο για την Εισαγγελία, έχοντας διαμετρικά αντίθετες θέσεις στα ουσιώδη ζητήματα του ίδιου του νόμου. Αποφάσισαν δε να συνεχίσουν τις συνομιλίες μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών, δηλαδή στις 15 Αυγούστου/ibna