Κοσσυφοπέδιο: Εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου

Κοσσυφοπέδιο: Εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου

Η Προεδρία της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου έθεσε σήμερα τις 22 Αυγούστου ως την ημερομηνία για τη διάλυση της Βουλής του Κοσσυφοπεδίου, με τη χώρα να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

“Συμφωνήσαμε όλοι ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε μια καλά προετοιμασμένη εκλογή, όλα τα θεσμικά όργανα αναλαμβάνουν, όλοι συμφωνούμε ότι στις 22 Αυγούστου, στις 10 το βράδυ, η συνέλευση θα διαλυθεί και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν όλες οι διαδικασίες”, δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του LDK Avdullah Hoti μετά τη συνεδρίαση της προεδρίας του κοινοβουλίου.

Ο επικεφαλής των βουλευτών της NISMA, Bilal Sherifi, δήλωσε ότι η ημερομηνία αυτή καθορίστηκε κατόπιν αιτήματος της ΕΕ, καθώς ζήτησαν να έχουν περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσουν τις αποστολές τους που θα παρακολουθήσουν τις πρόωρες εκλογές στη χώρα.

“Το τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου είναι η πιο κοντινή ημερομηνία για τις πρόωρες εκλογές”, δήλωσε ο Sherifi.

Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι μετά τη διάλυση της Συνέλευσης, εναπόκειται στον πρόεδρο, κατά την κρίση του, να καθορίσει την ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι εκλογές, υπενθυμίζοντας τη συνταγματική προθεσμία των 30 ημερών.

Από τη μεριά του, ο Memli Krasniqi, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ότι μετά τη διάλυση της Συνέλευσης, ο πρόεδρος της χώρας πρέπει να ορίσει ημερομηνία εκλογών το συντομότερο δυνατό./ibna